A nagy AKG-s toilett top 10-es lista
2022. április 14. írta: Kovach Alma Anna

A nagy AKG-s toilett top 10-es lista

Szeretnéd megtudni, hogy melyik klotyó a legtisztább, leginkább használható a suliban? Melyiknek csak nagy a hype-ja és melyik igazán menő? Ezt feltétlen tudnod kell, úgyhogy ne menj máshova! Megfejtem neked ezt a rejtélyt.

Kezdjük egy kis történelemmel, méghozzá azzal, hogy már Julius Caesar is toilett-szerűségbe pottyantott. Valami ilyesmibe:

84wc7.jpg

És azt tudtad, hogy miért szokták kiírni azt, hogy nem szabad ráállni a wc-re?

84wc9.png

Hát azért, mert sokan, a mai napig, főként Ázsiában olyan wc-ket használnak, amire, ha ráguggolsz, akkor könnyen könnyíthetsz magadon. Ilyesmi toalett látható a képen is:

84wc8.jpg

Na, és akkor most nézzük, hogy a suliban mi a helyzet a vécék terén! Íme a nagy AKG-s toilett toplista.

84wc-csillag1.jpg10. Az alagsori wc

Ez a wc a legrosszabb az iskolában. Maga a borzalom! Minden rossz benne van, amit el lehet képzelni egy wc-ben: koszos, nincs wc-papír, kicsi és büdös is, és fiú-lány wc egyben. Viszont kaptam egy libacombot. Ez megérdemelt egy csillagot. (Mondjuk a libacombért járó lámpa nem kapcsolt fel.)

84wc1.png

84wc-csillag1.jpg9. Öltözőben lévő mosdó

Ebben a wc-ben sincs túl sok pozitív. Kicsi, büdi és sokszor nincsen wc-papír.

84wc-csillag2.jpg8. Főbejárat mellet lévő

Ez a mosdó azért nagyon rossz, mert ezt sokan használják, nagy a forgalma, ezért ugye nagyon koszos, és a rossz szagok versengenek egymással. Ami még rossz volt benne, hogy a bejárati ajtó nagyon nehezen nyílik és csukódik.

84wc-csillag2.jpg7. Az új szárny (rajzterem melletti) wc-je

Itt a zár a probléma, az ajtókat csak nagyon nehezen lehet kinyitni. Viszonylag kicsi a mosdó és rossz a kialakítása, de van normális lehúzó, ami majd a későbbiekben, máshol viszont probléma lesz.

84wc-csillag3.jpg6. Első emeleti toilett

Itt nagy volt a tisztaság. Az egyik kollégámmal, aki segített nekem tesztelni a mosdókat, megállapítottuk, hogy a wc-kben rendkívül puhák a wc papírok. Itt nagyon sötét volt, és csak 2 fülke volt, szóval 3 csillagot kapott.

84wc-csillag4.jpg5. Második emeleti mosdó

A kollégám szerint a wc rémisztő, mert amikor lehúzta, túl hangos volt a pici füleinek, ezért szörnyű traumát kellett átélnie. A másik társam szerint nem volt jó a kialakítása, nem érezte magát biztonságban, de hogy miért, azt nem tudtuk meg, mert arról nem nyilatkozott. Egyébként a mosdóban makulátlan tisztaság volt, és egyáltalán nem volt büdös.

84wc-csillag4.jpg4. Földszinti, titkársággal szemben lévő wc

Ez a wc különleges, mert van benne olyan kézszárító, mint amilyen a modern benzinkutaknál szokott lenni. Tiszta is volt. És most megkérdezhetnéd, hogy hát akkor miért nem kapott öt csillagot. Mert ez a mosdó, a véleményünk szerint, a nyugalmunk megbolygatására alkalmas vérfagyasztó szobrokkal van ellátva.

84wc2.jpg

84wc-csillag4-5.jpg3. Földszinti, a folyosó végén lévő

Ez a mosdó fiú-lány mosdó egyben, ami mínusz pontot ért, viszont óriási. Az egész iskolában ez a legnagyobb mosdó, és ez pozitív. De, amiért még további pontot vontam le, az az, hogy olyan mint egy kórház, ezenkívül zöld trutyi színe van a szappannak. A kollégáim féltek kezet mosni. De kárpótlásképpen van egy ikeás szék betéve a mosdóba! (Vörös királyi páholy.)

84wc3.png

84wc-csillag4-5.jpg2. Harmadik emeleti mosdó

Ez a wc nagyon tetszett nekem, mert olyan nagy volt, hogy táncolni is lehetett volna benne, és pozitív üzenetekkel volt ellátva az egész alakos tükör:

84wc4.png

De ragadós volt a padló. És érdekes helyen volt a wc papír:

84wc5.png

84wc-csillag5.jpgDobpergés: 1. helyezet: Negyedik emeleti wc

Ebben a tetőteres wc-ben van ablak, egész alakos tükör – ez mind pozitívum. És itt be lehet kuckózni a földre, a radiátor mellé, ahol pletyipartikat lehet rendezni. És nagyon kevesen használják, mert a negyediken van, ide a madár se jár fel – ezért tiszta és illatos, illetve mindig van wc papír. Megfelelő nyugalom szigete, már csak a tengerparti plakátok és zene hiányzik. Szóval egyértelműen az övé első helyezés.

84wc6.jpg

Végül, de nem utolsósorban, nagyon szeretném megköszönni a takarító személyzetnek, hogy mindenhol nagy volt a tisztaság, illetve alig volt egy-két hely, ahol ezt kritizálni lehetett. És még a legrosszabb wc is jobb volt, mint az általam korábban látott sulis mosdók legjobbika.

Ez volt a top 10-es wc lista, de légyszi ezután se járjatok fel hozzánk a negyedikre! Köszi!

Kovach Alma Anna (AKG, 7. évf.)

Ha kíváncsi vagy arra, hogy 8 évvel ezelőtt mi volt a helyzet wc-fronton az iskolában, olvasd el kérlek Sengel Tamás 2014-es cikkét: A nagy AKG-s vécétoplista – hova menjünk, ha menni kell?

 

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr7417795477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása