Tanácsok hideg időjáráshoz
2023. január 15. írta: Tarr Luca

Tanácsok hideg időjáráshoz

Valószínűleg már benned is felmerült az a kérdés, hogy hogyan öltözz fel, ha hideg van.

85oltozkodes1.jpg

Két olyan élethelyzet van amire fel kell készülni: a kinti tevékenykedés, sétálás stb. vagy pedig egy fűtetlen munkahelyen/iskolában tartózkodás. Természetesen az is egy megoldás mindkét esetre, hogy három kabátot csapsz magadra, de ennél azért vannak jobb és praktikusabb megoldások is. Mind a két szituációhoz a réteges öltözködés ajánlott. A kinti tartózkodáshoz három réteg az, ami még komfortos és hasznos is. Az első/belső rétegnek valamilyen nedvszívó anyagnak kell lennie, mint például a selyem vagy a poliészter. Ami fontos, hogy semmiképp se legyen pamut, mert az ugyan felszívja a nedvet, de nem párologtatja el. A második/középső rétegnek egy polárpulcsit vagy valami ahhoz hasonló pulóvert vegyél föl. A lényeg az, hogy bent tartsa a meleget. A harmadik/külső réteg pedig a kabát – időjárástól függően lehet eső- vagy akár csak egy sima, meleg kabát is. Ezen kívül fontos, hogy a lábadat mindig tartsd melegen. Ezt úgy értheted el, hogy minél magasabb talpú cipőt veszel fel. Ehhez párosíthatsz egy jó vastag zoknit, ami mindenképp hosszú szárú legyen, hogy a bokádat jól takarja. Ezzel együtt a fejet is jó valamivel lefedni. De még ennél is fontosabb a nyak eltakarása. Szóval a három téli kiegészítő közül (sapka, sál, kesztyű) a sálat mindenképp válaszd. Még hasznosabb, ha a sál nagyobb, mert akkor az viselhető sálként és sapkaként is egyszerre.

85oltozkodes2.jpg

A benti öltözködés már kicsit bonyolultabb, mivel kint valószínűleg hidegebb lesz, mint az adott épületben. De, mint már említettem, a réteges öltözködés itt is jó. Első rétegnek egy pólót viselj, ez nőknél jó, ha eltakarja a derekat, mivel sok dolog van ott, amit meg kell védeni. Ez lehet rövid ujjú is, de a hosszú ujjú szerintem hatásosabb. A második réteg egy pulóver legyen. Harmadik réteg viselése választható, attól függően, hogy milyen a benti hőmérséklet. Ha nagyon hideg van, akkor javaslok még egy pulóvert vagy egy kabátot. Kabátban lehet lenni az épületben is, de szerintem az nem annyira praktikus. Természetesen ebben az esetben is bármilyen kinti kiegészítő hasznos lehet. Ha betartod ezeket a tanácsokat, akkor remélhetőleg nem fogsz megfázni vagy csak simán fázni.

Tarr Luca (AKG, 8. évf.)

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr3218026752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása