Leiner Laura: Iskolák versenye, I. trilógia
2022. március 19. írta: Varga Adél

Leiner Laura: Iskolák versenye, I. trilógia

Egy szeretett személy elvesztése mély nyomot hagy mindenkiben. Nem is tudjuk felfogni azt a gyászt, amit az elhagyottak ilyenkor érezhetnek. Sokszor egy gyerekesnek gondolt dolog tudja csak megmenti az embert a végső összeomlástól. Egy ilyen történetet ismerhetünk meg Leiner Laura első könyvtrilógiájából.

84leiner.jpg

A főszereplő, Újvári Hanna, egy tizenegyedikes lány, aki egy tragédiát élt át: elvesztette édesanyját. Hanna az anyja halála után teljesen magába fordulva élte életét, de a tanév utolsó napján Kocsis, a suli igazgatója felkérte arra, hogy vegyen részt az Iskolák Országos Versenyén. A lány, bár vonakodva, de belement, így további három diákkal együtt egy csapatot alkotva elindultak a versenyen. Nem sokkal később Hanna rájött arra, hogy ez a „játék” sokkal többet jelent neki. A három rész alatt végigkövethetjük, ahogyan Hanna megtapasztalja, milyen a jó csapatmunka, az összetartás és a szerelem.

A könyvet olvasni is egy élmény, arról nem is beszélve, hogy olyan mély és fontos témák kerülnek benne elő, amikről nem mindenki hajlandó beszélni.

 

Varga Adél (AKG, 8. évf.)
Illusztráció: instagram.com/idezetek.lauratol

Leiner Laura: Iskolák versenye, I. trilógia (L&L Kiadó)
Ég veled (2017), Maradj velem (2018), Emlékezz rám (2019)

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr8717784724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása