A jelkód: Valorant
2022. április 01. írta: Orosz Kánnai András

A jelkód: Valorant

Az egyik délután én és a barátaim egy üzenetet kaptunk. Egy küldetésre hívtak el minket, és az üzenetben csak pár szó állt: holnap délelőtt, a jelkód: Valorant. És hogy mit jelenthet ez az üzenet?

A Valorant játékot 2019 októberében mutatta be a Riot Games, amelyik már ekkor elég híres volt az egyik játékáról, a League of Legendsről, ezért sokan már előre sejtették, hogy ez egy eléggé jól kivitelezett játék lesz. A Valorant körüli hype már a béta tesztelés időszakában megkezdődött, ekkor a Riot Games a streamereknek (valósidejű játékközvetítőknek) adott hozzáférést a játékhoz. Aki pedig nézte ezeket a streamereket, azok közül kisorsoltak pár személyt, akik hozzáférést kaphattak a játékhoz, így nagyjából mindenki ezeket a streameket nézte. Már ekkor kiderült, hogy a Riot Games ezzel a játékával megpróbálja majd uralni az ilyen típusú játékok mezőnyét, és megpróbálja letaszítani a trónjáról az uralkodó Counter-Strike: GO-t. A játék végül 2020. június 2-án jelent meg a nagyközönség számára.

84valorant.jpg

A Valorantban különböző országok ügynökeit képviselhetjük egy 5 vs. 5 (öt az öt ellen) típusú taktikai játékban. A játékban az egyik csapat feladata, hogy aktiválják a bombát a kijelölt helyeken, majd azután ezeket megvédje. A másik csapat feladata az, hogy a bomba elhelyezését megakadályozza, vagy ha ezt nem tudja, akkor a bombát hatástalanítsa.

A játékban 16 ügynök/karakter van, akiknek különböző képességeik és saját történeteik vannak. Ezeknek a karaktereknek a története sajnos csak 3-4 sorosak, szerintem, ha a történeteik egy picit hosszabbak lennének, az sokat dobna a játék hangulatán.

Az ügynököket négy kategóriába szokták sorolni: A támadók (Initiator) – ezek a karakterek a csapatok bejutását tudják elősegíteni, mikor azok bemennek a bombalerakó helyre. A védekezők (Sentinel) – ők tudják a legkönnyebben védeni a bomba lerakóhelyeit, mivel le tudnak zárni területeket. Az egyik leggyakoribb kategória a párbajozó (Duelist) – a játék alatt általában ők szerzik a legtöbb küzdőpontot. És végül az a karakter-kategória, amelyik szinte minden csapatban előfordul, az irányító (Controller) szerep – ezekkel a karakterekkel lehet lassítani az ellenfelek haladását, a veszélyes területek „feloldását”.

Én a Valorantot 2021 tavaszán, az online oktatás alatt fedeztem fel, és egyből beszívott a játék élménye, a sokféle karakter. Azóta is folyamatosan érkeznek új karakterek, pályák, amik szerintem sokat dobnak a játék hangulatán, és nemcsak mindig ugyanazzal és ugyanott lehet játszani, hanem sokféle terepen.

A Valorant egy év alatt világméretű játék lett, havonta átlagosan 12 millió játékos jelentkezik be a világ minden egyes tájáról azért, hogy játsszon ezzel a játékkal.

Orosz-Kánnai András (AKG, 7. évf.)

 

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr9217794451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása