War Thunder – Szimuláció vagy valóság?
2023. május 17. írta: Orosz Kánnai András

War Thunder – Szimuláció vagy valóság?

A War Thunder egy ingyenesen játszható, többjátékos online játék, amelyet a Gaijin Entertainment fejlesztett. A játék lehetővé teszi a játékosok számára, hogy különféle korokból származó katonai járművekkel harcoljanak egymás ellen. A játékosok különböző nemzetek tankjait, repülőgépeit és hadihajóit irányíthatják, és megküzdhetnek egymással intenzív PvP (player versus player) csatákban. A játék PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re érhető el.

A játék különféle országokból (például az Egyesült Államokból, Németországból, Oroszországból, Japánból) származó járművek széles választékát kínálja. A járműveket úgy alakították ki, hogy azok megfeleljenek az eredetinek, a játékosok pedig modulok és módosítások széles választékával frissíthetik és szabhatják testre a járműveiket.

85warthunder2.jpg

A War Thunderben számos játékmód közül választhat a játékos, beleértve az arcade csatákat, a valósághű csatákat és a szimulátoros csatákat. Az arcade csaták a legegyszerűbb mód, egyszerűsített kezelőszervekkel és játékmeneti mechanikával rendelkezik, ennek választása lehetővé teszi a játékosok számára, hogy azonnal beleugorjanak az akcióba. A valósághű csaták nagyobb kihívást jelentenek, valósághűbb kezelőszervekkel és fizikával, valamint nagyobb valósághűséggel rendelkezik. A szimulátorcsata a legrealisztikusabb mód, amely magas szintű valósághűséget mutat a jármű teljesítménye, fizikája és a vezérlése tekintetében.

A játékban van egy PvE (player versus environment) kooperációs mód is, ahol a játékosok összefoghatnak a küldetések teljesítésének érdekében. Ez a mód kiváló arra, hogy jutalmakat és tapasztalati pontokat (xp) szerezzünk, és arra is jó, hogy gyakoroljunk és fejlesszük a képességeinket, mielőtt belevágunk a PvP-csatákba.

A War Thunder egyik leglenyűgözőbb aspektusa a részletekre való odafigyelés, amelyet a fejlesztők a játék grafikájába és hanghatásaiba is elhelyeztek. A játék lenyűgöző látványvilággal rendelkezik, amelyek pontosan ábrázolják a különböző csataterek járműveit, tájait és környezetét. A hangeffektusok ugyanolyan lenyűgözőek, valósághű motorzajok, lövöldözés és robbanások, amelyek még jobbá teszik a játékot.

A játéknak nagy és aktív játékosközössége van, több millió játékossal világszerte. A fejlesztők gyakran frissítik a játékot új tartalmakkal, járművekkel és funkciókkal, így a folyamatos fejlődés izgalmas élménnyé teszik a játékot a játékosok számára.

Ami a játékmenetet illeti, a War Thunder egy rendkívül lebilincselő stratégiai játék, amely megköveteli a játékosoktól, hogy sokat gondolkodjanak, de egyben gyors döntéseket hozzanak. Minden járműnek megvannak a maga erősségei és gyengeségei, és a játékosoknak ismerniük kell az általuk használt járműveket, hogy jól teljesítsenek a csatában. A játék a csapatmunkát is előnyben részesíti, a játékosoknak együtt kell dolgozniuk céljaik elérése és a csata megnyerése érdekében.

85warthunder1.jpg

A játék másik kiemelkedő része a kutatási rendszer. A játékosok tapasztalati pontokat (xp) és játékon belüli valutát szereznek a csaták és a küldetések teljesítésével, amelyek felhasználhatók új járművek és fejlesztések feloldására. A játék egy kutatási fát is tartalmaz, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy idővel új járműveket és módosításokat kutassanak ki és oldjanak fel. Ez a továbblépési lehetőség sikerélményt ad a játékosoknak, és arra ösztönzi őket, hogy folytassák a játékot és fejlesszék a képességeiket.

A War Thunder egy kiváló játék, amely egyedülálló és magával ragadó élményt kínál a katonai járművek és a harcok rajongói számára. A részletekre való odafigyelés, a lebilincselő játékmenet és az aktív közösség révén nem meglepő, hogy a játék az egyik legnépszerűbb többjátékos játék lett napjainkban.

Orosz-Kánnai András (AKG, 8. évf.)

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr5518118060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása