Heartstopper (Fülig beléd zúgtam)
2023. augusztus 19. írta: Solomon Márta

Heartstopper (Fülig beléd zúgtam)

Napjainkban a legtöbb film egyáltalán nem életszerű, csak arra törekednek, hogy a történet izgalmas legyen, hogy az emberek figyelmét felkeltsék. Így keletkeznek a klisék, és ezért hiányzik a sokszínűség. Ez a sorozat nem ilyen.

84heartstopper.jpg

Az új kedvenc sorozatom Alice Osman képregénye alapján készült, és két középiskolás fiúról szól, Charlie-ról és Nickről, kik egyik órájukon egymás mellet ülnek, és így később megismerkednek. Baráti körük elég különböző. Nick egy ismertebb rögbijátékos, Charlie-nak pedig, mivel már köztudott, hogy meleg, és emiatt az iskolában kiközösítették, csak pár igazi barátja maradt. Ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, olyan érzelmek keltődnek Nickben Charlie iránt, mint azonos neművel még soha. Remekül van ábrázolva Nick dilemmája és kétségbeesése a szexualitásával kapcsolatban. Amikor még ő se tudja, hogy milyen legyen vagy milyennek kéne lennie, és mások elvárásai csak nehezebbé teszik a döntéseit.

A történet haladtával megismerkedhetünk Charlie barátaival, akik tökéletesen reprezentálják a társadalmat. Rámutatnak az LMBTQ+ kapcsolatok előnyeire és hátrányaira, és arra is, hogy az emberek mennyire másként nézhetnek rád, ha nem vagy heteroszexuális.

Mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot, mert a mai fiataloknak tudniuk kell, hogy vannak, akik elfogadják őket és figyelnek rájuk. Reménykedem, hogy egy nap a filmek ugyanolyan jól fogják tudni ábrázolni a mostani idők gondjait, mint ez a sorozat.

Solomon Márta (AKG, 7. évf.)

Fülig beléd zúgtam sorozat (Heartstopper, Netflix, 8ep, 2022)

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr418196841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása