Tényleg olyan jó film, vagy csak a könyv miatt lett felkapott a Red, White & Royal Blue?
2023. november 01. írta: Winterstein Mia

Tényleg olyan jó film, vagy csak a könyv miatt lett felkapott a Red, White & Royal Blue?

A  magyarul Vörös, fehér és királykék című film adaptáció egy könyvből, amit 2019-ben írt Casey McQuiston amerikai író. Miután a könyvnek nagyon nagy sikere lett, Matthew López filmet készített belőle, ami 2023 nyarán meg is jelent a Prime Videón. A film két fiúról szól, Henryről, az angol király unokájáról, és Alexről, az első amerikai női miniszterelnök fiáról.

86redwhite1.png

A két fiú szerelmes lesz egymásba, és míg Alexot támogatja az anyukája, addig Henry nem is szeretne coming outolni a családjának. A film nem az első az LGBT témában, de nagyon szépen mutatja be, hogy milyen is a reflektorfényben élni és a szexualitás kérdéseivel megküzdeni fiatalként. A film nem minden területen tükrözi teljesen a könyvet, például a kevésbé fontos karakterek nem is szerepelnek benne. Alexnak a könyvben eredetileg van például egy lánytestvére, akivel nagyon közeli kapcsolatban van, de aki a filmben nem jelenik meg. A lány tulajdonságai nagyrészt Alex barátjában, Norában fedezhetőek fel, de ezzel Nora karaktere változott meg a könyvbelihez képest. Percy, aki Nora barátja, sokkal kevesebbet jelenik meg a képernyőn, mint a könyvben, és nem ő az egyetlen karakter, aki kevesebb szerepet kapott.

86redwhite2.jpg

A könyvben Alex szülei elváltak, és anyukájának van egy új párja, Leo (aki szintén nem kapott szerepet), de a filmben a szülők még házasok. A rendező, Matthew López azzal indokolja a változtatásokat, hogy ami/aki egy kicsit is nem a főszereplőhöz kapcsolódott, azt sok esetben mellőzni kellett, mivel a film túl hosszú lett volna. A kész film egy közel kétórás produkció, de a végső vágások előtt 3-4 óra is volt, amit nem sok ember ült volna végig – a rendező szerint. Szerintem a változtatások ellenére is jól sikerült a film, és pozitív meglepetés volt, hogy milyen jól adaptáltak egy ennyire sokszínű könyvet egy filmbe. Kicsit hiányoltam a karaktereket, meg néhány fontos jelenetet a könyvből, és úgy érzem, hogy ha valaki szereti a könyvet, akkor fél órával többet megnézett volna belőle. Azt gondolom, hogy a színészek kiválasztása nagyon jól sikerült, és minden színész jól alakította a saját szerepét. A filmet mindenkinek ajánlom, nem gondolom, hogy lenne benne bármi, amit 13 év felett már ne tudnának a gyerekek, és nagyon szívmelengető élményt tud nyújtani, ha barátokkal nézed együtt.

Winterstein Mia (AKG, 9. évf.)

Red, White & Royal Blue (2023, US)
Rendezte: Matthew López
Szereplők: Taylor Zakhar Perez, Nicholas Galitzine, Stephen Fry, Uma Thurman

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr1318248461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása