Egy lépés a fenntarthatóság felé
2023. december 21. írta: Győrfi Csenterics Villő

Egy lépés a fenntarthatóság felé

Vinted

A Vinted, napjaink egyik legfelkapottabb használtruha-közvetítő alkalmazása az utóbbi egy évben robbant be a magyar piacra, azóta a felhasználók száma rohamos tempóban növekszik.

86vinted1.jpg

De mi is az a Vinted? Ez egy olyan internetes felület, ahol könnyedén el tudod adni a már nem használt ruháidat. Ez nem csak a vásárlóknak kedvező, hiszen a bolti árnál jóval alacsonyabb összegért tudsz hozzájutni a termékekhez, hanem a környezet számára is, hiszen nem a fast fashion boltokból veszed meg a ruhát, ahol azt tömeggyártásban és esetleg gyermekmunka segítségével készítik.

Ez miért jó nekünk? Talán nem is gondoltál még bele, hogy évente mennyi ruhadarab kerül a kukába, vagy abba, hogy csupán egy póló előállításához mennyi víz szükséges. Évente 150 milliárd új ruhadarabot gyártanak le világszerte, ennek több mint a fele a kukába végzi. Csupán egy darab póló előállításához 2700 liter víz szükséges. Mit tehetsz ez ellen? Vásárolj használt ruhákat! Persze biztos felmerül benned, hogy nincs kedved órákon át boltokról boltokra járni, hogy megtaláld a számodra megfelelő darabot. Ebben nyújt segítséget a Vinted, hiszen csak egy telefon kell hozzá és már válogathatsz is a több millió termék közül.

86vinted2.jpg

Hogyan működik? Első lépésben regisztrálnod kell az applikációban, majd lefotózod és feltöltöd azt a terméket, amit eladásra szánsz, megadod a mertéit, a márkáját, az anyagát és végül azt az összeget, amiért el szeretnéd adni. És már fel is kerül az eladási felületre, és már csak az üzenetre kell várnod, hogy megvásárolták. A terméket Packeta vagy FoxPost segítségével tudod elküldeni a vásárlónak. Az összeg akkor érkezik meg a számládra, ha a vásárló nem jelzett problémát és sikeresen megérkezik a csomag. Ugye, milyen egyszerű?

Győrfi-Csenterics Villő (AKG, 9. évf.)

 

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr9318285053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása