A hely, amit mindenkinek ajánlok – Oxigen Adrenalin Park
2023. május 07. írta: Orosz Kánnai András

A hely, amit mindenkinek ajánlok – Oxigen Adrenalin Park

Ki ne szeretné az adrenalint, akár kis, akár óriási mennyiségben? Ki nem szereti a hegyek hűvös és tiszta levegőjét? Akármelyiket is szereted az előbb említett dolgok közül, vagy ha egyszerűen csak pihenni akarsz, akkor ajánlom neked az Oxigen Adrenalin Parkot, amely egy nagyon szép hegy oldalába vájt kőbányájában fekszik, és emellett még nagyon szép panoráma is nyílik onnan lefelé, a hegyoldalba.

A kalandparkban összesen 27 egység üzemel, közte Magyarország legmagasabban fekvő bobpályájával, ami nekem személyes kedvencem, mivel itt utaztam életemben először bobon 3 éves koromban. Emellett azért is szeretem ezt a bobot, mert nem túl rövid, mint például a balatonboglári bobpálya. Ez a pálya összesen 930 méter hosszú, és a felvonó végén gyönyörű panoráma nyílik a kalandparkra és a hegyoldalba.

85kalandpark1.jpg

A bobon kívül még egy másik kedvencem a canopy alpesi csúszda és az óriáshinta. A canopy a kőbánya egyik oldaláról a másikra csúszik át és vissza, az összesen 460 méter hosszú pályáján, miközben a csodálatos panorámát nézhetjük lefelé a hegyoldalról.

85kalandpark3.jpg

Az óriáshinta a canopytól nem messze, a kőbánya oldalánál található. Egy kétszemélyes hintába való beülés után kinyitják alattad a csapóajtót, és elkezdesz szabadesésben zuhanni, de kb. 10 másodperces zuhanás után elkezdesz hintázni egy 20 méteres drótkötélen. Szerintem az óriáshinta a legadrenalindúsabb elem az egész parkban.

85kalandpark4.jpg

Ezektől nem mesze lehet átkelni a 183 méteres függőhídon, ami az egész kőbánya fölött halad át, ami viszont számomra csalódás volt, hogy csak egy irányba lehet rajta végigmenni, és a túloldalról egy kb. 5-10 perces sétát jelent visszajutni a park bejáratához. És szintén itt van az az erdei kalandpálya, ami kb. 4-5 méter magasságban állítja feladatok elé az adrenalinvágyókat. Ezen a kalandpályán nagyon tetszett az, hogy a nehéz feladatok elé elágazásokat tettek, hogy ki lehessen kerülni a nehezebb akadályokat.

A kőbányában van egy nagy tó, eköré épült ki az egységek többsége. Itt van a gyerekeknek szánt elektromos jet-ski, a 360O-os hinta, de még íjjal és paintball puskával is van lehetőség célba lőni. Ezeken kívül még vízi csatázni is lehet, és nem is akárhogyan: a tó közepén lévő kalózhajó belsejében és a parton is vannak rögzített vízipuskák, és ezekkel lehet egymást levizezni. A tavon át lehet kelni egy kézzel húzott tutajon, de aki merész, az a víz tetejére rögzített kisebb-nagyobb fadarabokon is átkelhet.

85kalandpark2.jpg

A tavat és a park kőbánya részét többféleképpen is körbe lehet járni. Lehet négyszemélyes bringóhintót bérelni, de a bánya körbejáró síneken is, egy kétszemélyes hajtányon. 30 percenként indul az Oxigen express kertivasút, ami szintén körbeviszi az érdeklődőket a parkban.

Orosz-Kánnai András (AKG, 8. évf.)

 

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr3118118032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása