A hármas barátságok fenntarthatósága
2024. január 03. írta: Tóth Rábai Zsófi

A hármas barátságok fenntarthatósága

A közösségi médiában rengeteg bejegyzés szól arról, hogy a hármas barátságok miért nem működnek. Szerintem is problémát jelenthet a triók fenntarthatósága, hiszen sokszor két fél jobban összemelegedik, és ilyenkor a harmadik személy általában egyedül marad. Sokaknak lehet ismerős ez a történet, azonban ennek nem kell minden esetben így történnie.

86harmas4.jpg

A személyes tapasztalatim szerint a hármas barátságok igenis működőképesek. De mégis, hogyan? Első és legfontosabb dolog, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akikkel külön-külön is jól kijössz, és ki tudsz bontakozni a társaságukban. Legfőbb hiba az ilyen kapcsolatoknál, hogy csak egy személy van, akivel igazán jól érzed magad, és akivel valójában kijössz, a másik emberrel pedig szinte alig beszélsz kettesben. Fontos azt is tudatosítani, hogy itt tényleg nem csak egyedül vagy valakivel, hanem igenis két személlyel is ugyanúgy törődni kell. Sajnos erre sokan nem képesek, de már ennek a felismerése is egy előremutató lepésnek számít.

86harmas3.jpg

Szerintem az is elengedhetetlen, hogy az életedben történő fontos eseményeket, cselekedeteket, kapcsolatokat és új híreket mindkét féllel egyszerre közöld. Nagyon bántó, ha a történeted közepén megállsz, és közlöd a barátoddal, hogy ezt a másik illetőnek már elmondtad. Meglátásom szerint az is kulcsfontosságú, hogy a három fél egyszerre találkozzon. Ez tényleg egy meghatározó dolog. Ha két személy találkozik, és a harmadikat meg sem hívják vagy esetleg nem ér rá, a szituáció kellemetlenséget generálhat.

86harmas1.jpg

Hasznos lehet, ha a társaságból valaki csinál egy csoportot, ahova mindenki beírja a gondolatait, és hogy mi történt vele. A kommunikáció az igazi kulcs, nemcsak a barátságoknál, hanem bármilyen kapcsolatnál is. Ha bármilyen problémád van, vagy egy bizonyos dolog rosszul esett, fontos, hogy ne tartsd magadban, hanem beszéld meg a társaiddal. A saját helyzeted és a többiekét is megkönnyíted ezzel, hiszen minél tovább tartasz magadban valamit, végül annál idegesebben fogod közölni velük, a felgyülemlett feszültség miatt. Egyébként a barátaidnak sem kellemes látni, hogy őrlődsz valamin magadban, és meg vagy rájuk sértődve.

86harmas2.jpg

Természetesen a konfliktusokat nem lehet mindig elkerülni, így igenis lesznek napok, esetleg hetek is, amikor nem lesz felhőtlen a hangulat. Azonban véleményem szerint még mindig jobb így, mint hogy valamit magunkban tartsunk és őrlődjünk rajta, arról nem is beszélve, hogy néha igenis kellenek veszekedések, mert ez fogja megerősíteni a kapcsolatot. Hiszem, hogy a nagyobb viták után is bármit meg lehet beszélni, és a legjobbat lehet kihozni egymásból. Ezek a tippek voltak számomra a leghasznosabbak, hiszen ezeknek köszönhetően vagyok benne egy trióban már kicsivel több mint 11 éve.

Tóth-Rábai Zsófi (AKG, 9. évf.)

 

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr8518287169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása