Négy villámgyorsan elkészíthető diétás reggeli
2023. május 06. írta: Tarr Luca

Négy villámgyorsan elkészíthető diétás reggeli

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy hogyan oldjanak meg egy egészséges reggelit. Kevés olyan diétás receptet ismerünk, ami finom és gyorsan elkészíthető. Ebben a cikkben megismertetek veletek 4 olyan receptet, melyeknek az elkészítési ideje nagyjából 5-10 perc.

Zabpalacsinta gyümölcsökkel

Hozzávalók:
16 dkg zabpehely
1 tojás
1,5 l tej
1,5 l víz
gyümölcsök

Elkészítés:
A zabpelyhet daráld le. A tojást lassan keverd össze a liszttel, a tejjel és a vízzel. A serpenyőt ajánlott kókusztejjel kikenni, és ugyanúgy, mint egy palacsintát, forgatgatva süsd meg.

85reggeli1.jpg

Omlett zöldséggel

Hozzávalók:
2 tojás
5-10 dkg cukkini
2 szelet sonka 

Elkészítés:
A valamilyen zöldséget és a sonkát kis kockákra darabold fel. Ezeket dobd be egy kókuszzsírral kikent serpenyőbe, sülni. A két tojást keverd össze, majd öntsd bele azt is a serpenyőbe. Először az omlett egyik oldalát süsd meg, úgy, hogy a szélén mindig befolyatod a tetején lévő nyers részt. Ha úgy érzed, hogy nagyjából már megsült, fordítsd át és süsd át úgy is.

85reggeli3.jpg

Zabpelyhes joghurtos gyümölcssaláta

Hozzávalók:
25 g gyümölcs (pl.: áfonya)
fél db őszibarack
200 ml joghurt
20 g zabpehely
(méz) 

Elkészítés:
A választott gyümölcsöket kockázd fel, majd egy pohárba rétegesen pakold bele a hozzávalókat. A joghurt rétegekre egy kis méz is kerülhet.

85reggeli2.jpg

Chia puding

Hozzávalók:
2 ek chia mag
1 bögre víz
0,5 bögre tej
0,5 tk só
¾ bögre kesudió
0,5 tk vanília esszencia
1 ek méz 

Elkészítés:
Összeturmixolod a vizet, a tejet, a kesudiót, a mézet és a vanília esszenciát. Belekevered a chia magot, majd hűtőbe teszed és állni hagyod nagyjából 10 percre. 

Tarr Luca (AKG, 8. évf.)

 

 

LIKE - értesülj az új cikkekről!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subject.blog.hu/api/trackback/id/tr7918118008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása